• Für Melinda

Parafinos kézápolás


Minden évszakban nagyon fontos a kéz ápolása és védelme. Télen az állandó hideg, a szél, a gyakori vízbe nyúlkálás, a száraz levegő, az erős napfény, a szappanok, a tisztítószerek, egyes kozmetikumok a legnagyobb ellenségei a kéz bőrének. Nőknél és férfiaknál is egyaránt fontos a kéznek a védelme.

A házimunka, a papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, az előrehaladott életkor, (amikor a bőr elvékonyodik), mind kiszáradttá, kirepedtté, és érzékenyé teszik a kéz bőrét. Ezek a tünetek mind maguk után vonják a tökéletes megoldás keresését. Ez nem más, mint a paraffinos kézkezelések A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz. Egy igazi kényeztetés a bőr számára.

A paraffinos kézápolás menete:

 • Az első legfontosabb szabály: SÉRÜLT, BETEG, FERTŐZŐ BŐRFELÜLETET SOHA NEM SZABAD A PARAFINBA BETENNI!

 • A kézen nem lehet ékszer, karóra, és ruha, az alkart szabaddá kell tenni.

 • A bőr kezelését fertőtlenítő kézmosással kezdjük, majd széles spektrumú bőrfertőtlenítővel folytatjuk.

 • A bőr mélyebb tisztítását peelingezéssel (bőrradírral) végezzük, mely által tisztítjuk a bőrfelületet az elhalt szarulemezektől. Tisztítjuk a pórusokat is, és ezáltal a bőr könnyebben felszívja a bejuttatni kívánt hatóanyagokat.

 • A bőrradírozás után következik az ápolókrémes masszázs az alkaron. Ez tápláló, mély hidratáló masszázskrémmel történik, mely’ a vitamin, az olaj és az ásványi anyagának köszönhetően a legszárazabb kéz bőrét is puhává, ápolttá varázsolja.

 • A hatóanyagos masszázs után következik a felolvadt, de nem égető paraffinba a kéz bele mártása. Ezt, 1-2 másodpercre nyitott, széttárt ujjakkal végezzük, majd kiemelés után megvárjuk, hogy a felesleges paraffin lecsöpögjön, majd még egyszer megismételjük a mozdulatot.

 • A paraffinos kézre ekkor nylon kesztyűt vagy nylon zacskót húzunk, majd melegen tartó frottír kesztyűbe tesszük, s hagyjuk a krémet és a paraffint hatni 15-20 percig, nagyon száraz, repedezett kéznél 20-30 percig.

 • A hatóidő letelte után levesszük a frottír kesztyűt, és eltávolítjuk a nylon kesztyűvel együtt a paraffin maszkot a kézről, majd a maradékot letisztítjuk a bőrről.

 • A kezelés befejező szakaszában hidratáló krémezést alkalmazunk, azaz felületi ápoló krémmel lehelet vékonyan átkrémezzük a vendég kezét, olyan vastagságban, hogy ez ne legyen zavaró számára.

 • A kezelés eredményét, már az első alkalommal érezi és látja vendégünk. A bőrre gyakorolt kiváló hatását, napok múlva is tapasztalja

Az erősen igénybe vett és kiszáradt bőr ápolására kúraszerűen ajánlott alkalmazni a parafinos kézápolást.

Kúraszerű alkalmazás ajánlott metodusa:

 • az elő két hétben két alkalom,

 • ezek utána ismét két hétig egy alkalom,

 • majd kéthetente egy alkalom ajánlott a megfelelő állapot eléréséhez!

Végül egy kis anyagismeret, hiszen alkalmazzuk és beszélünk róla. Mi is valójában?

Mi is a paraffin?

A paraffin a kémiában az alkán szénhidrogének gyűjtőneve.

Köznapi nyelven a paraffin viaszt értjük rajta. A paraffin elnevezés a latin parum (= kevéssé) + affinis (=ebben az értelemben reakcióképesség) szavak összetételéből származik.

A paraffin lehet légnemű, folyékony és szilárd formában.

A paraffin viasz (vagy köznapi nevén paraffin), tiszta formában fehér, színtelen, szagtalan, viaszos tapintású, szilárd anyagot alkot.

Olvadáspontja a benne található molekulák átlagos hosszától függően 47-64°C.

Mindenkinek szép, egészséges, ragyogó bőrt kívánok!


68 megtekintés0 hozzászólás

KOZMETIKA NYITVA TARTÁSA

Hétfő:  8.00 - 16.00

Kedd:  10.0018.00
Szerda:  8.00 - 16.00

 Csütörtök: 11.00 - 19.00

Péntek: 8.00 - 16.00

Péntek: 11.00 - 19.00

Szombat, vasárnap: Zárva 

KOZMETIKA CÍME

2400 DUNAÚJVÁROS

SZÓRÁD M. U. 32

TEL. 20/452-0711

info@melisszakozmetika.hu

Copyright 2018 Medical Beauty Centrum ​​Dunaújváros