• Für Melinda mesterkozmetikus

Milyen kezelést érdemes mindenképpen beiktatni a nyáron?


Elég sokfélét, de én most egyet szeretnék kiemelni, mégpedig a teljes testkezeléseket. Nyáron kevesebb ruha fedi testünket és ez nem csak optikai szempont, az UV barnító hatására is gondolnunk kell.

Nagyon fontos, hogy a napozás megkezdése előtt fordítsuk figyelmünket a testünk bőrére és készítsük elő az igénybevételre. Sajnos nem foglal el megfelelő helyet a helyes testápolás a napi rutinunkban.

Pedig ugye szeretnénk, hogy bőrünk pihe-puha, bársonyos tapintású, de mégis feszes legyen?

Szeretnénk a nyár folyamán szép egyenletes barnák lenni?

Hogy ezt elérjük elengedhetetlen az egész test speciális peelingezése (radírozása), hogy a megvastagodott szarurétegünk egyenletes legyen és hidratált. A hidratáltságot, a feszességet, a peelinget követő speciális hatóanyagok, különféle metódusok által bőrbe való bedolgozásával érjük el.

Egy jól felépített testkezelő kúra nem csak egy optikai eredmény, hanem egy testet, szervezetet és lelket is egyensúlyba hozó egészségmegőrző kezelés is egyben. A cél, hogy ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖDBEN!

Hogyan válasszunk kezelést?

Mielőtt elkezdenénk bármilyen kezelést, mindig fontos eldöntenünk, hogy mi a kezelés elsődleges célja.

 • kimerült, alul enervált, erős, úgynevezett „tavaszi fáradtságtól” szenved,

 • egyszerűen csak jól esne egy kis feltöltődés, kényeztetés a hétköznapok viharában,

 • a téli nem megfelelő táplálkozásból és mozgáshiányból adódóan a méreganyag felhalmozódás erősen jelen van szervezetében, több tünet is utal rá,

 • a vizelet PH-ja savas értéket mutat, ez az elsavasodást alá is támasztja,

 • jól jönne egy kis lúgosítás, egy kis méregtelenítés,

 • megjelentek a cellulit 1-2-3 stádiumai,

 • nagyon lazának, nem feszesnek érzi a bőrét, kötőszövetét, stb. a vendég,

 • kevésbé hatékonynak érzi önmagában a tornát vagy valamilyen rendszeres testmozgást. Nincs sikerélmény.

Ha a célunkat és elvárásunkat sikerült pontosan megfogalmazni, akkor következhet a kezelések típusainak a személyre szabott összeállítása. Nagyon sok mindentől függ még, hogy hogyan épül fel egy személyre szabott kezelés.

 • Pl.: mennyi ideje van a vendégnek alkalmakként?

 • Összesen hány kezelésen tud részt venni?

 • Hetente hány alkalommal tud kezeléseken részt venni, stb.

Nagyon fontos tudni, nem mindenkinek hatékony mindegyik kezelés. Ami a munkatársamnak, a szomszédnak, a barátnőmnek stb. szuper eredményt hozott, az nem biztos, hogy nálam is olyan eredményes lesz.

Miért is van ez?

Mert különböző testtípusokhoz tartozunk. Ennek megismerését nagyon ajánlom, mert sokat segít a határok elfogadásban. Erre kiváló olvasmány: Dr. Sandra Cabot A testformáló diéta című könyv. Ezt a könyvet vendégeink előszeretettel olvassák a kezelések alatt, így a tudással is megerősítjük a kezelés hatékonyságát. J

Fontos megjegyezni, hogy az alakformálásban nincs instant megoldás. Csalódást fog átélni, aki arra számít, hogy 2-3 kezelés és egy mérettel kisebb ruhát tud majd hordani, esetleg 1-2-3 évvel ezelőtti bombaformáját hozza. Sajnálom, de az eredményért meg kell dolgozni. „Mert a sikernek ára van”, ahogy mondani szokás.

Kicsit elkalandoztam, bár témánál maradtam, de rengeteg információ van, amit szeretnék átadni és felhívni rá a figyelmet a hatékony kezelés érdekében. J

Szóval eljutottunk odáig, hogy már a szakember segítségével testre szabtuk a kezelési fajtákat, tisztában vagyunk a problémánk stádiumával. Nem gondoljuk a kezelésekről, hogy varázsvessző, csiribí-csiribá és ott az eredmény. Viszont tudjuk, hogy érdemes dolgozni a tartós eredményért, mert ez nem lesz yo-yo effektus.

Nézzük meg mit kell még tennünk a hatékonyság növeléséért?

Fontos: - a napi kb. 2-2,5 l folyadékbevitel, lehetőleg víz, ez nagyon jó volna. Ajánlott a citromos víz. Sokan nem tudják, hogy a citrom, ellenben a naranccsal (ami savasít) lúgosító gyümölcs.

- Minden testkezelés méregtelenít is. Erre egy gyakorlatból hozott példa: hogyan akarod kimosni a ruhát, ha csak a mosóport teszed a ruhára és a vizet nem? Sikeres lesz a művelet? Ugye nem! J

- Az otthoni táplálkozás is egy kardinális elem. Nagyon fontos, hogy már a kezelés elkezdése előtt min. 5-7 napon keresztül étkezési naplót vezessen a vendég és ezzel érkezzen a konzultációra vagy az első kezelésre. Ez több szempontból is nagyon fontos.

1. már a kezelés megkezdése előtt szembesülünk pl. a túlzott szénhidrátbevitelről, a nem megfelelő folyadékfogyasztásról, a kései órákban történő étkezésről, a sok felesleges nassolásról, a túlzott kalória bevitelről, stb. Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre rávilágít.

2. az, aki beleteszi a munkát, figyelmet és ezt vezeti, annak valóban van motivációja, akarata, kitartása, hogy változtasson és itt a siker természetes.

3. az étkezési naplót a kúra alatt is pontosan kell vezetni, hogy tetten tudjuk érni, hogyha valami nem hozza a várt eredményeket.

- Étkezésnél, fontos, hogy nem szabad éheztetni magunkat, mert ez vezet a yo-yo effektushoz.

- Étkezésnél még fontos, hogy vigyünk bele tudatosságot. Apró szabályok, mit mivel eszünk és mikor? Erre az előre elkészített étkezési napló alapján nagyon jó tanácsokat kap nálunk az ügyfél.

- Ha végiggondoljuk, hogy csak egy kis testkezelésnek indul, de ha az életmódodba beépíted, egy egészség reform az eredmény, amitől jobban érzed magad, szebbé, vitálisabbá és egészségesebbé válsz. Egyszerűen JÓL ÉRZED MAGAD A BŐRÖDBEN.

-Ha alkalmazod a későbbiekben is a kezelés alatt megtanult szabályokat, garantált a kezelés eredményének megtartása, sőt idővel egyre szebb eredmények jönnek.

- Fontos a kúrák időnkénti ismétlő kezelése, mindig kapjon egy kis „csiklandozást” a szervezet, hogy ne lustuljon el.

Kicsit tisztázzuk az alábbi két fogalmat, mert lehet, hogy nem mindig ezeket, a dolgokat értjük alatta.

A méreganyagok felhalmozódásának tünetei, és az elsavasodott szervezet tünetei:

A felborult sav-bázis egyensúlyra számos tünet felhívhatja a figyelmünket, amelyek megkeseríthetik a mindennapjainkat. Ilyen például a:

- fáradtság,

- a fejfájás,

- a narancsbőr,

- akne ( pattanás) és túlzott comedo (mitiszer) képződés,

- bőrproblémák,

- a gyomor- és bélpanaszok,

- a gyenge immunrendszer,

- az ízületi fájdalmak,

- hogy nehezen koncentrálunk,

- akkor is feszültek, frusztráltak vagyunk, ha nincs különösebb okunk rá.

De nemcsak a fáradtság és az állandó álmosság, hanem az alvási problémák is jelezhetik azt, hogy ideje lúgosítanunk!

Az említett tüneteken kívül fájdalmas jelzés lehet az is, ha az éjszaka közepén a lábunkban jelentkező kínzó izomgörcsre ébredünk. Ilyenkor nemcsak a magnézium és a vitaminok pótlása a fontos, hanem az is, hogy átálljunk a lúgosító étrendre, aminek hatását ajánlott lúgosító táplálék kiegészítőkkel fokoznunk!

A BABOR testkezelések nem csak a bőrnek, testnek áldás, hanem a léleknek is, mert különleges metódusaik és speciális hatóanyagaik által feltöltődik test és a lélek. Az illatok, a tökéletes egymást követő masszázsfogások, az érintés- minek tudjuk, hogy hatalma van - és a hatóanyagok mind ezt a célt is szolgálják. Érdemes kipróbálni és általa pontot tenni a tavaszi, de akár az év bármely szakában fellépő fáradtságra.

A kezelési tipusok:

 • BABOR TESTFÁSLI

 • BABOR BODY WRAPPING ALGÁS EGÉSZTEST KEZELÉS

 • BABOR THERMO FÓLIÁS TESTTEKERCSELÉS

 • BABOR TESTFÁSLI

 • AROMA FÓLIÁS TESTTEKERCSELÉS

 • ULTRAHANGOS KEZELÉS

 • ULTRATONE –ARC ÉS TEST BIOSTIMULÁCIÓS KEZELÉS

 • TENGERI SÓS PEELING EGÉSZ TESTRE

#Testkezelés

157 megtekintés0 hozzászólás

KOZMETIKA NYITVA TARTÁSA

Hétfő:  8.00 - 16.00

Kedd:  10.0018.00
Szerda:  8.00 - 16.00

 Csütörtök: 11.00 - 19.00

Péntek: 8.00 - 16.00

Péntek: 11.00 - 19.00

Szombat, vasárnap: Zárva 

KOZMETIKA CÍME

2400 DUNAÚJVÁROS

SZÓRÁD M. U. 32

TEL. 20/452-0711

info@melisszakozmetika.hu

Copyright 2018 Medical Beauty Centrum ​​Dunaújváros