• Babor

Kombinált bőr


Az európai éghajlaton, így hazánkban is a legtöbb ember kombinált (másnéven vegyes vagy kevert) bőrtípusba tartozik, és csak elenyésző azok száma, akik bőre tisztán valamelyik típusba sorolható (normál, száraz vagy zsíros).

Van, akinél ez a kombináltság alig észrevehető és arcbőre egységesnek tűnik, de van, akinél egyértelműen körülhatárolható az eltérés, olyan mintha két arcbőrrel rendelkezne.

A kombinált bőr jelentése, hogy arcbőrünk zónákra osztható, és zónánként eltérő a bőr típusa és az ezen megjelenő problémák, így az egyes részek speciális kezelést igényelnek. A leggyakoribb, hogy zsíros és száraz területek egyaránt megjelennek az arcon, egymás közvetlen közelében. Vagyis száraz az orcákon, ezért hámlik és húzódik, eközben zsíros, fénylő, tág pórusú vagy pattanásos a T-zónában. (A T-vonal/zóna a homlok vízszintes vonalából és a homlok közepétől az orron át az állig haladó függőleges vonalból tevődik össze.) A szemkörnyék ráadásul idővel mindenkinél szárazabbá válik (víz- vagy zsírhiányossá), ráncok megjelenését okozva. A cél ebből adódóan az egyensúly megteremtése az arcbőrön, mattítás és hidratálás, összességében a komfortérzet helyreállítása.

A kombinált bőrtípus kialakulásának oka lehet a genetika, helytelen táplálkozás, anyagcsere- vagy hormonális zavar, stressz, továbbá a nem megfelelő kozmetikumhasználat. Ez eredhet abból, hogy egy -nem a bőrtípusodnak megfelelő- terméket használsz egységesen az egész arcbőrödre, miközben az egyes zónák speciális ápolást igényelnek, vagy irritáló összetevőket tartalmaz a termék, mely normál vagy enyhén kombinált bőrödön fokozza az egyes bőrterületek közti eltérést. Miszerint szárítja az amúgy is száraz részeket és serkenti a faggyútermelést az olajos, zsíros tapintású részeken. Az ápolás hiánya mellett tehát a túlápolás is kerülendő, és helyette saját bőrtípusodnak megfelelő, hatékony ápolási programot kell követni.

A legfontosabb a zsíros-száraz kombinált bőr ápolásánál, hogy a különböző típusú területeket célzottan kezeljük, és nem szorítható háttérbe egyiknek a kezelése sem a másikkal szemben, mindkettővel egyaránt törődni kell! Kerülendő tehát a kombinált bőrt egységesként kezelni! A kiegyensúlyozás érdekében célszerű a száraz részt hidratálni, táplálni, a zsíros részen a faggyútermelődést optimalizálni, míg a kifényesedést, pattanásokat és a pórusok elzáródását okozó elhalt hámsejteket eltüntetni.

#zsírosbőr #kombináltbőr

KOZMETIKA NYITVA TARTÁSA

Hétfő:  8.00 - 16.00

Kedd:  10.0018.00
Szerda:  8.00 - 16.00

 Csütörtök: 11.00 - 19.00

Péntek: 8.00 - 16.00

Péntek: 11.00 - 19.00

Szombat, vasárnap: Zárva 

KOZMETIKA CÍME

2400 DUNAÚJVÁROS

SZÓRÁD M. U. 32

TEL. 20/452-0711

info@melisszakozmetika.hu

Copyright 2018 Medical Beauty Centrum ​​Dunaújváros

babor_adventi_ampulla_napár_2020.webp