• Für Zoltán

Miért van szüksége kollagén bevitelre a bőrnek?


Míg a test összes fehérjéjének 30%-a kollagén, a bőr 75%-ban, a szövetek 85%-ban tartalmazzák. A kollagén a sejtek és szövetek megújulásában játszik fő szerepet. Hiánya nemcsak fáradékonyabbá tesz, de a kor előrehaladtával egyre kellemetlenebb tünetek jelennek meg többek közt a bőrön is: a regenerálódó képessége csökken, elöregszik.

Milyen tünetekből észlelhető csökkenése? Kezdetben szárazabb, dehidratált bőr, ezután bőrszín elváltozásai (vörös később barnás foltok, fakó bőrszín), petyhüdtség, a feszesség és a rugalmasság csökkenése, bőrmegereszkedés, lazuló kötőszövetek, ráncosodás, kötőszöveti gyengeség (narancsbőr, striák), elvékonyodó és érzékenyebbé váló bőr. Ezek oka a kollagén rostok kiszáradása, kollagén szintézis lassulása, ugyanis a kollagén hiányában a bőr szövetei képtelenek megtartani a vizet és a tápanyagokat, a bőr természetes ellenálló képessége is lecsökken. A kollagén a kötőszövetek rugalmasságáért felelős zselatinos fehérje molekula, amely a szervezetben rostos hálót képez. A kollagén rostok kötegeket alkotó sűrű szövedékek, ha csökken a kollagén mennyisége, a rostok szétesnek, különválva elgyengülnek.

Ezért fontos megakadályozni a pusztulását és elősegíteni újratermelődését szervezetünkben kollagén bevitellel pl. krémekkel. Ugyanis bizonyos korig minden nap újratermelődik a szervezetben, de már a 20-as éveinktől kezdve lassulni kezd, 50 éves korunkra pedig teljes mértékben leáll a folyamat. Az életkor mellett egyéb kollagén csökkentő tényezők: rendszeres dohányzás, kávé- és alkoholfogyasztás, sok stressz és napozás, nem megfelelő táplálkozás, modern környezetünk okozta károsodások. Kollagén bevitel hatására a bőr rugalmasabbá válik, a regenerálódási folyamat gyorsul (pl. hegek, bőrproblémák gyógyulása), a korai öregedés jelei javulnak.


62 megtekintés

KOZMETIKA NYITVA TARTÁSA

Hétfő:  8.00 - 16.00

Kedd:  10.0018.00
Szerda:  8.00 - 16.00

 Csütörtök: 11.00 - 19.00

Péntek: 8.00 - 16.00

Péntek: 11.00 - 19.00

Szombat, vasárnap: Zárva 

KOZMETIKA CÍME

2400 DUNAÚJVÁROS

SZÓRÁD M. U. 32

TEL. 20/452-0711

info@melisszakozmetika.hu

Copyright 2018 Medical Beauty Centrum ​​Dunaújváros

babor_adventi_ampulla_napár_2020.webp