• prekozmetologia.blog.hu

Kollagén: a fiatalság őre


A kollagén egy természetes fehérje, amely támogatja a tested elsődleges szöveteinek struktúráját, a kötőszövetet. A kollagén biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát, a bőrünk 75%-a ebből épül fel, és összességében a testünkben található fehérjék kb. 30%-a is kollagénből áll.

A kollagén természetes eleme az ízületednek, porcodnak, hajadnak, bőrödnek, körmödnek és a létfontosságú szerveidnek. Hiánya az egész testedre hatással levő gyengeséghez és fáradtsághoz vezet. Kollagén hiány esetén rossz lehet a közérzeted, kevesebb az energiád a korod előre haladtával pedig egyre kellemetlenebb tüneteket produkálhat. Ezen felül, a kollagénnek nemcsak a test felépítésében van fontos szerepe, hanem fontos katalizátora is a növekedésnek, a szövetek fejlődésének. Sokféle, az öregedés folyamatához köthető betegség ennek az élő fehérjének a pusztulásával hozható összefüggésbe.

A kollagéntermelés stimulálása kiváló lehetőség a bőröd öregedési folyamatainak késleltetésére.

A kollagén és az öregedés

A szervezetben általában és a bőrben különösen pusztító leépülési folyamatot okoz a kollagén hiánya. Számos tanulmány kimutatta, 40 éves korunkra, a kollagénállományunk közel 30%-át elveszíthetjük, és mire 50 évesek leszünk ez a mennyiség akár 60%-ra nőhet. A kollagén termelődésének csökkenésével a bőr kevesebb vizet raktároz, és megjelennek az első ráncok. A kollagén öregedésekor az azt alkotó aminosavak között különböző kötések alakulnak ki. Ennek következtében vizet veszít, alakja megváltozik, a kollagént normálisan lebontó enzimmel szemben pedig ellenállóbb lesz, így nehezebben újul meg. Öregedése során a láncok közötti keresztkötések száma nő, így elveszti nedvességmegtartó képességét feszességét.

A kollagén és a bőr

A kollagén az irha fibroblasztjai által bőségesen termelt fehérje, amely számos szövet felépítésében vesz részt, gondoskodva a szövetek ellenálló képességéről, rugalmasságáról és hajlékonyságáról. Valójában kollagénekről kellene beszélnünk, többes számban, mert a tudomány mai állása szerint 19 típusa ismert ennek a molekulának. A kollagén kifejezés görög eredetű: a „kolla” annyit jelent, mint ragasztó, kötőanyag, a „gennen” jelentése pedig termel, előállít. A kollagén tehát jelentése szerint is egy olyan ragasztó- vagy kötőanyag, amely fontos szerepet játszik a szervezet számos pontján (a csontokban, a porcokban, az izmokban, az inakban, a bőrben stb.) a kötőszövetek szerkezetének felépítésében.

Katalizátor

A szervezetünk egyik legerősebb funkciója az öngyógyító folyamatok beindítása, vagyis testünknek megvan az a csodálatos képessége, hogy meggyógyítsa önmagát. A megújulás anyagcsere folyamatokon keresztül történik. Az egyik ilyen meghatározó folyamat a fehérjeszintézis, amely során a kollagén fontos katalizátor szerepet tölt be.

Kollagéninjekció

A bőrbe injektálható kollagén alkalmas az elvesztett tartalékok időleges pótlására, a ráncok csökkentésére, az arc vonalainak finomítására és a szájkontúr formálására. Megbízható, esztétikai orvosok által gyakran használt, egyszerű módszer, ráadásul a kezelés fájdalommentes, hatása azonnali. A befecskendezett kollagént kiválóan tolerálják a bőr sejtjei, nem vált ki semmilyen ellenreakciót. A szövetek olyannyira maguk közé fogadják az anyagot, hogy a befecskendezés helyén semmiféle határvonal nem tapintható. A bőr megőrzi természetes, puha és hajlékony textúráját. A bőrbe juttatott kollagén a kezelés után nem mozdul el, nem vándorol a szövetek között, ezért közvetlenül a beavatkozást követően sem kell korlátozni az arc mimikai mozgását. A bőrbe fecskendezett kollagén 12–18 hónap alatt szívódik fel teljesen, ennyi idő elteltével kell megismételni a kezelést.

Kollagén indukció

A bőr kollagén termelését stimulálhatjuk kozmetikai hatóanyagokkal - mint a magas peptid tartalmú készítmények - és kozmetikai eljárásokkal. Ilyen eljárások például a nagy teljesítményű lézeres, némelyik rádiófrekvenciás és derma roller kezelések (min. 1 mm-es rollerrel).

Kollagéntermelést stimuláló kezeléseink:

Lézeres bőrfiatalítás mezoterápia

#kollagén #lézeresmezoterápia

77 megtekintés0 hozzászólás

KOZMETIKA NYITVA TARTÁSA

Hétfő:  8.00 - 16.00

Kedd:  10.0018.00
Szerda:  8.00 - 16.00

 Csütörtök: 11.00 - 19.00

Péntek: 8.00 - 16.00

Péntek: 11.00 - 19.00

Szombat, vasárnap: Zárva 

KOZMETIKA CÍME

2400 DUNAÚJVÁROS

SZÓRÁD M. U. 32

TEL. 20/452-0711

info@melisszakozmetika.hu

Copyright 2018 Medical Beauty Centrum ​​Dunaújváros