Füllyukasztás, fülbelövés

Fülbevalót szeretne? Keresse a minőséget, amely egész életre boldoggá teszi. A modern technikát, steril kezelést és divatos belőhető fülbevalókat talál a Melissza kozmetikába.

A fülbevalóink rendelkeznek az alábbi követelményekkel:

 • Kiváló minőségű anyagok: 18 karátos (750) vagy 14 karátos (585), sárga- vagy fehér színarany, titán, illetve orvosi fém

 • Anti-allergén, nikkel-, ólom-, kadmium- és kobaltmentes

 • A fülbevalók és a záró kapcsok steril buborékcsomagolásban

 • A rögzítő biztosítja a fül szellőzését, ami felgyorsítja a gyógyulást.

 • Megfelelnek az EU nikkelrendeletének, valamint az amerikai FDA-irányelveknek (Amerikai Élelmiszer - és Gyógyszerhatóság).

 • Jó a fülnek és ráadásul azonnal "stílusos"," divatos".

18 év tapasztalat

Anti-allergén, kiváló minőségű fülbevalók

18 karátos (750) vagy 14 karátos (585), sárga- vagy fehér színarany, titán, illetve orvosi fém.

18 év tapasztalat

Fülbelövést 18 év tapasztalattal rendelkező mester kozmetikus végzi, így biztosítva a magas szakmai színvonalat.

Steril környezet

Üzletünk speciálisan kozmetikai kezelésekre kialakított helységei biztosítják a fülbelövés steril környezetét.

Köszönjük a sok pozitív visszajelzést!

Hány éves kortól kaphat a gyermek belőhető fülbevalót? 

Nem akarjuk megmondani a szülőknek, hogy mit tegyenek, illetve, hogy mit kellene tenniük. Ha mégis felteszik nekünk a kérdést, azt javasoljuk a szülőknek, hogy legalább az alapvető oltásokat (diftéria, tetanusz) várják meg. Előnyös, ha a kicsi a 3 hónapot betölti.

Azt is javasolni szoktuk,- bizonyos esetekben, hogy várják meg, amíg a gyerek maga kéri a fülbevalót. Néhány gyerek már 5 éves korában szeretne fülbevalót, míg mások csak 15 évesen, illetve van, aki sose.

Fülbelövés fájdalmas? 

Néhányan úgy vélik, a fülbelövés fájdalmas lehet. Ez az a kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek nekünk. A speciális eszközünknek köszönhetően a füllyukasztás csupán másodpercek kérdése. Mindössze egy apró csípés érezhető. A fülbelövés tényleg nem fáj. Bár a fájdalomérzet minden ember esetén eltérő, belőtt fülbevaló tényleg alig érezhető. Mindemellett a rendszer gyakorlatilag hangtalan, csak egy pici kattanás hallatszik és így a gyerekek nem ijednek meg.

Az orvosnál tett látogatáshoz hasonlóan a nagyobb gyerek általában az ismeretlentől retteg. Ez a rettegés csökkenthető a megfelelő kommunikációval. Előnyös, ha kerüljük az olyan félelmet keltő szavakat, mint például a "szúrni", a "lőni" vagy a "pisztoly". Helyette használjuk a "füllyuk készítés" vagy a "fülbe helyezés" fogalmakat.

Mennyi ideig kell a belőtt fülbevalót benntartani a fülben? 

Legalább 6 hétig ne vegye ki a belőtt fülbevalót a fülcimpából. A porcrészből, viszont legalább 12 hétig ne vegye ki a fülbevalót. 6 hét (fülcimpa), illetve 12 hét (porc) után a belőtt fülbevaló kivehető és a kívánt fülbevalóval kicserélhető. Az első 5 (fülcimpa) hónapban, illetve 12 (porc) hónapban kizárólag behelyezhető és ne lógó fülbevalót használjon. A fülbevaló szára nikkelmentes orvosi acélból, illetve egyéb Anti allergén anyagból készüljön. Ha betartja ezeket az utasításokat és megfelelő módon kezeli a frissen lőtt lyukakat, sok öröme lesz benne. Fontos, hogy tartsa be a Kezelési útmutatónkat 

Ha még is előfordul gyulladás, mit tegyek? 

A gyulladás steril belőhető fülbevaló használatával, majd a belövést követő rendszeres ápolással elkerülhető.

 • Fontos, hogy ügyeljen arra, hogy a kapocs rész ne legyen túl szoros, mert így biztosítható a megfelelő szellőzés. Ez elősegíti a gyógyulást.

 • Különösen figyeljen arra, hogy a fülbevaló olyan anyagból legyen, amire szervezete nem reagál érzékenyen, és tudja viselni, és ami megfelel az egészségügyi előírásoknak. A belőhető fülbevalóink sterilek és steril csomagolásúak. -

 • A frissen belőtt fülbevalót ne vegye ki, miközben a folyadékkal a lyukat elölről és hátulról kezeli, mert a friss lyuk benőhet.

 • A gyógyult füllyukból (a belőtt fülbevaló legalább 6 hétig történő folyamatos benntartása után) a fülbevaló kivehető, mert a gyógyult lyuk nem fog benőni. Az ismételt behelyezés előtt tisztítsa meg a fülbevalót Ha más gyártó fülbevalójának viselete során (teljesen gyógyult füllyuk esetén) probléma merül fel, akkor elképzelhető, hogy a fülbevaló anyaga allergiás reakciót váltott ki. Ekkor javasoljuk a fülbevaló eltávolítását és a fülnek az After Piercing folyadékkal való megnyugtatását. Néhány nappal később egy olyan fülbevaló, amelyről tudja, hogy a szervezete elviseli, visszahelyezhető. Alkalomadtán egy későbbi időpontban ismét kipróbálhatja, hogy tényleg allergiás-e az adott fülbevalóra. Amennyiben igen, a jövőben ügyelnie kell arra, hogy melyik anyag nem okoz érzékenységet. Az évek óta meglévő füllyuk is begyulladhat akár egy olyan fülbevalótól is, amit már régóta visel. Ennek okai lehetnek, például, olyan apró repedések, amelyeket a sál, illetve a sapka fel-, vagy levétele okoz. A fertőtlenítő folyadéka ebben az esetben is használ. Adott esetben cserélje ki a fülbevalót egy kisebbre, amelyet előzőleg megtisztított, lefertőtlenített.

A fülbelövés után közvetlenül jelentkező duzzadás és pirosodás abszolút normális jelenség. Ha betartja a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek. Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

Soha ne vegye a porcba lőtt fülbevalókat könnyedén! Ha ebben az esetben nem tartja be a kezelési útmutatóban leírtakat, illetve ha komplikáció esetén nem fordul orvoshoz, mindez a porcterület tartós sérülését eredményezheti. Ne halogassa: előbb megkönnyebbül és megnyugszik, ha időben felkeresi orvosát.

Benőhet a ki lyukasztott füllyuk? 

A frissen lőtt és még meg nem gyógyult benőhet, ha kiveszi a fülbevalót. Ezért kell a fülbevalót legalább 6 hétig, illetve a porcba lőtt fülbevalót legalább 12 hétig folyamatosan viselni. A teljesen meggyógyult lyuk már nem nő be. A szúrási csatornában bőr fedi be a belövés által keletkezett "sebet". Néha úgy tűnhet, hogy benőtt, mert faggyúcsepp keletkezhet, ha sokáig nincs fülbevaló a fülben.

Hogyan ápoljam?

A fülbelövést követő megfelelő és rendszeres ápolás legalább annyira fontos a szép és egészséges fül érdekében, mint a kiváló füllyukasztó eszköz, a kitűnő fülbevaló és a tapasztalt fülbelövő szakember. A frissen lőtt lyukat legalább naponta kétszer kezelni kell a megfelelő utókezelő termékkel. Ezzel a gyulladások és a komplikációk könnyedén elkerülhetők 

Kezelési útmutató: 

Sokkal nagyobb öröme lesz az új fülbevalókban, ha a fülbelövést követően betartja a kezelési előírásokat és nem feledkezik meg a rendszeres ápolásról. A statisztikák szerint a fülbelövést követően jelentkező fertőzések nagy része a nem megfelelő, illetve hiányzó kezelés következménye. A jelen kezelési útmutató elősegíti a megfelelő gyógyulást, illetve a komplikációk elkerülését.

 • Csak tiszta kézzel nyúljon a fülhöz és a fülbevalóhoz.

 • Tisztítsa meg a lyukat a fülcimpa mindkét oldalán és legalább naponta kétszer a fülbevalók eltávolítása nélkül kenje be a frissen lőtt lyukat Studex Ear Care fülápoló oldattal, vagy Studex After Piercing utókezelő oldattal, illetve Studex Ear Care fülápoló zselével. Forgassa el a fülbevalót kétszer vagy háromszor 180° fokkal jobbra és balra (félfordulat). Ügyeljen arra, hogy a haja ne akadjon be a fülbevaló kapocsba.

 • Ügyeljen arra, hogy a füle a két tisztítás között a lehető legkevesebb nedvességgel érintkezzen.

Mit ne tegyen?

 • Feleslegesen ne nyúljon a fülbevalóhoz, illetve ne vegye ki azt.

 • Ne szorítsa a kapcsot szorosan a fülre. A kapocsnak mindig a fülbevaló szárának hátsó részén kell elhelyezkedni, mert ez biztosítja a megfelelő szellőzést. Ott található a fülbevaló kapcsának megfelelő rögzítését biztosító perem.

Hogyan segíthető elő a gyógyulást? 

 • Legalább 6 hétig ne vegye ki a belőtt fülbevalót a fülcimpából, és legalább 12 hétig ne vegye ki a fülbevalót a fül porcos részéből.

 • 6 hét (fülcimpa), illetve 12 hét (porc) után a belőtt fülbevaló kivehető és a kívánt fülbevalóval kicserélhető.

 • Az első 5 hónapban (fülcimpa esetén ), illetve 12 hónapban (porc esetén) nehéz fülbevalót ne használjon. A fülbevaló szára nikkelmentes orvosi acélból, illetve egyéb Anti allergén anyagból készüljön.

 • Ügyeljen arra, hogy a friss lyuk ne érintkezzen hajlakkal, samponnal, illetve szappannal. Zuhanyzás vagy fürdés után alaposan öblítse le a fület vízzel, majd kenje be pl. a Studex utókezelő termékeivel.

 • A fülbelövés után közvetlenül jelentkező kisebb fokú duzzadás és pirosodás normális jelenség. Ha betartja a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek. Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

A porc gyengébb tápanyag-ellátása miatt a szúrás helye a fülcimpához képest lényegesen hosszabb gyógyulási időt (akár 3 hónap) igényel.

 • De ennek kapcsán is érvényes: A fülbelövés után közvetlenül jelentkező duzzadás és pirosodás normális jelenség. Ha betartja a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek. Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

 • Figyelem: Soha ne kezelje a porcba lőtt fülbevalókat fél vállról! Ha ebben az esetben nem tartja be a kezelési útmutatóban leírtakat, illetve ha komplikáció esetén nem fordul orvoshoz, mindez a porcterület tartós sérülését eredményezheti. Ne halogassa: előbb megkönnyebbül és megnyugszik, ha időben felkeresi orvosát

Füllyukasztás ár

Füllyukasztás ára/pár

Fülbevalóval

6 200 Ft

Fülápoló gél

az utókezeléshez

1 000 Ft