28 napos pattanás / akné ellenes kúra otthon

akne / pattanás kezelése
akne / pattanás kezelése

Meglehet, hogy egy életre megszabadulsz a kellemetlen pattanásoktól, a fájdalmas aknéktól. Ezt a programot akkor javasoljuk, ha pattanásokkal, aknékkal, sűrűn megjelenő mitesszerekkel küzdesz, és úgy érzed ennek soha nem lesz vége.

Ha nem akarsz elmenni kozmetikai tisztításra, vagy azt tapasztaltad, hogy nálad nem vált be - mert a problémát csak egy-két hétig oldotta meg - akkor érdemes kipróbálnod az itt leírtakat és megfogadnod tanácsainkat. Meglehet, hogy egy életre megszabadulsz a kellemetlen pattanásoktól, a fájdalmas aknétól.

Először is: ISMERD MEG AZ OKOKAT!

A problémás bőr kialakulásának, leggyakoribb oka, akármilyen meglepő is számodra, nem a hormonális változás, hanem a bőr tisztátalansága. Hogy mit értünk ez alatt? Nyugi. Ez nem azt jelenti, hogy nem mosakodsz rendszeresen és azt, se, hogy koszos lenne a bőröd. Sokkal inkább azt, hogy nem megfelelő a tisztítási folyamat, amit végzel, vagy nem megfelelő a termékhasználat, esetleg, hogy a terméket melyet használsz, nem jól használod.

Sokszor felmerül ez a kérdés a kozmetikusok gyakorlatában, nem véletlenül. Nagyon sok esetben a kozmetikus tisztítása is azért nem bizonyul hatékonynak, mert az otthoni ápolás sajnos nem bőr specifikus és gyakran megesik, hogy az alkalmazott tisztítással tudtodon kívül is ártasz bőrödnek.

A "híres" márka használata, nem garancia a helyes és számodra megfelelő arctisztításra. A különleges bió szappan, bió lemosó se garancia arra, hogy nem ártasz vele bőrödnek. Attól még hogy valami bió, vagy nagyon drága nem feltétlenül jelenti azt is, hogy optimális hatással van a bőrödre és meghozza a várt eredményt.

Nos, nézzük meg mi okozza legtöbb esetben a pattanásos, aknés, mitesszeres bőrképet:

 1. A bőrödnek felborul a sav-bázis egyensúlya és ennek következtében a bőröd mikrobiomjának egyensúlya megbomlik, így gyengül ellenálása.
 2. Szakszerűtlen nyomkodással "kényezteted vagy kényeztetnek" és általában a nyomkodást nem előzi meg se felpuhítás se fertőtlenítés. Ha mégis akkor otthoni körülmények között ez biztosan nem megfelelő a bőröd számára. A szakképzett kozmetikusok 2 évig tanulnak, sőt a mostani képzésben 3 évig tanulnak, úgyhogy elhiheted egy szakszerű kozmetikai kezelés mögött jóval több tudás van, mint ami látszik. A nyomkodás utáni fázisban is hasonló a helyzet, ha otthon végzed a kezelésed. A fertőtlenítő használat valószínűleg nem megfelelő, de még hozzá jön az is, hogy általában nincs a bőröd számára alkalmas professzionális pórus összehúzás, így a tág kinyomkodott, elgyötört kis pórusaid, pillanatok alatt megtelnek szennyezett anyagokkal, mely újra jó kis akné alapanyagot szolgáltat.
 3. Alapból száraz a bőröd, vagy valamilyen kozmetikum kiszárítja, ezért a faggyúmirigyek nem optimálisan működnek. Biztos furcsa, de valójában többletműködés áll fent, hiszen szegények pont azért termelik a faggyút, hogy a külső védőréteget biztosítsák, de mivel ezt a védőréteg folyamatosan sérül, a tisztálkodó szerek rossz minőségének köszönhetően vagy azok nem optimális használatától, ezért az eredmény eltömődött pórusok, majd pattanások, aknék lesznek.

Ez a kis útmutató-tanácsadó legtöbb estben teljesen megszünteti vagy jelentősen mérsékli a problémákat, melyeket a tisztátalan bőr okoz. Természetesen vannak kóros folyamatok is, melyek súlyos aknés bőrt idéznek elő (pl. endometriózis, PCO, gyulladt fogak,stb.), de az esetek nagyobb százalékában még ezeknél is jelentősen enyhíteni lehet a tüneteket, ha a bőr kezelése megfelelő. Függetlenül ettől, ha kóros folyamat áll, a háttérben, a hatékony ápolás mellett mindenképp fel kell keresni egy szakorvost, aki gondoskodni fog a megfelelő orvosi kezelésedről.

Miért alakulnak ki a fent felsorolt folyamatok?

 1. Pl. szappan használat, ugyanis a szappanok eltolják a sav-bázis egyensúlyt. Ez csökkenti a bőrvédekező mechanizmusát, amit nagyon szeretnek a bőrödön megtelepedő baktériumok.
 2. Arclemosó tej használata. A silány olcsó minőséget nem is említem. A drágábbak közül van pár, ami elfogadható, de nem sok. Ha mindenképp ragaszkodsz az arclemosó tejhez, ebben a kategóriában, drágább jó összetételű terméket érdemes választanod. De, lehet, hogy a bőröd alapján, pont abba a csoportba tartozol, akiknek eleve nem tesz jót az arclemosó tej. Ilyen esetben bármilyen arclemosót fogsz használni, fokozni fogják a pattanásos tüneteket. És van az a csoport, akiknek ugyan jó lenne a tej használata, de mivel nem jól használják, ezért ott szintén pattanások, aknék megjelenését okozzák. Milyen a nem megfelelő használat? Nagyon sokszor szembesülök vele a kozmetikánkban is - főleg az új vendégek körében, mert a törzsvendégeink nagyon ki vannak ám képezve - hogy vendégek nagy része a tejjel fellazítja a szennyeződést, majd tonikkal áttörli a bőrét és elfelejti alaposan lemosni. Ez a napi tisztítás. Hát ezt nem szabad. Az arclemosó tejjel le lehet szedni a make-up-ot, vagy fel lehet lazítani a szennyeződéseket, de ha az utána nincs megfelelően lemosva, akkor az igencsak káros a bőrnek. Főleg este! Le kell mosni az arcot, egyébként a pórusok tele maradnak szennyeződéssel. (Az AgeAttraction repertoárájóból, egyébként erre szoktuk javasolni a Pure Face habot, mely a tej használatát is feleslegessé teszi, nem szárít, és alaposan tisztítja a pórus állományt.)
 3. Tévhit: "letörlöm tonikkal" - ezt a mondatot is sokat halljuk! A tonik-ról viszont tudni kell, hogy nem tisztít hanem tonizál. Ez nagy külömbség! Arclemosó tej után se oké a használata,ha alkohol tartalmú, csak ha az a cél, hogy tele legyél pattanással.
 4. Csak vízzel való mosdás. - Sajnos nem elegendő! A szennyeződés fajtái közül csak a vízben oldódót távolítja el és ez koránt sem a tisztaságot fogja eredményezni. A klór tartalom erősen szárítja a bőrt, és mint már említettem a kiszárított bőrnek is rosszabb az immunrendszere így ott is megjelennek a mitesszerek, pattanások, de a hosszan fenntartott szárazság a ráncok elmélyülésének is igen kedvező.
 5. Make-up - főleg az alapozók hibáztathatóak sok aknés eredetű bőrproblémáért. Nagyon fontos a jó minőségű és a bőrtípusnak megfelelő alapozó kiválasztása. Aknés, olajos, mitesszeres bőrnél csak olajmentes alapozót szabad választani. Ha nem megfelelő az alapozó rendkívül mélyen eltömítik a pórusokat és ez igen kedvező alapot képez a megtelepedő baktériumoknak.

Miért fontos, hogy ezt a problémát ne hanyagold el, és napirendre tűzd a mielőbbi megoldását?

 • MERT a pattanásaid helyét felszíni, vagy mélyebben elhelyezkedő hegek, pigmentfoltok veszik át.
 • MERT tág pórusaid lesznek, melyek esztétikai szempontból nagyon zavaróak.
 • MERT a hegek, különböző pigmentációs zavarokkal is együtt járhatnak (barna foltok).
 • MERT kedvező feltételeket teremt meg az aknés bőr a rosacea kialakulásának.

ÍME A MEGOLDÁS: 

végezz el egy 28 napos mélytisztító programot és szabadulj meg a zavaró pattanásoktól!

Termékek melyekre szükséged lesz:

 • Pure Face - mélytisztító hab
 • Beta Hydroxy 6% - peeling
 • Akne Control Fluid - faggyúmirigy szabályzó
 • Wonder Pearls gyöngypúder - ha a kúra időszakában, le szeretnéd fedni a problémás területet, de utána is előnyös a használata
 • Mystic Fruits mélyhidratáló, ha szárazzá válik bőröd

E termékeket a Medical Beauty Centrumban beszerezheted. A kúra végeztével mindenképpen keress fel, hogy javaslatot tegyünk a további kezelésről.

Kezelési útmutató

FONTOS: a kúra alatt semmilyen más kozmetikumot ne használj csak a fenti listában levőket. Sminkelni lehet, de alapozóként kizárólag a Wonder Pearls púdert használhatod és fontos, hogy este nagyon alaposan tisztítsd meg a bőrödet. Tartsd be az utasításokat, meglátod, megéri.

1-7 napig: Minden nap, reggel és este, mosd meg alaposan a bőrödet a Pure Face habbal, meleg vízzel, majd öblíts át a végén hideg vízzel is. Töröld szárazra a bőröd, majd lágyan masszírozd be az Akne Control Fluid faggyú mirigy szabályzóval. Ha szeretnél sminkelni, várj pár percet, majd felhordhatod a Wonder Pearls gyöngypúdert és a sminked.

Az 1 és a 4 napon este a krém felkenése előtt kend fel a Beta Hydroxy 6%-os peelinget (kb.3 pumpányit), majd hagyd hatni 5 percig. Ha lejárt a hatóidő sima vízzel alaposan le kell mosni, és utána szokásos módon krémezni, ápolni a bőröd az Akne Control Fluid faggyúmirigy szabályzóval.

8-14 napig: Ugyanúgy kezeld bőröd, mint az első héten, de ezen a héten 3x használd a Beta Hydroxy 6% - os peelinget. Javasolt napok: 8., 10., 12. napokon.

14-21 napig: Itt már valószínűleg Te is látod a változásokat és elkezdődtek a javulási folyamatok is. Lehet, hogy első két hétben még jött ki friss pattanás, de ez a tisztulási folyamat része, hamar be fog gyógyulni ne aggódj miatta. A Beta Hydroxy 6%-os peelinget megint elegendő csak kétszer használnod, a 15. és a 19. napon.

22-28 napig: Ezen a héten megtanulod és begyakorlod a bőröd számára megfelelő alapápolást, amit a kúra után is folytatnod kell, hogy egészséges és szép tiszta maradjon a bőröd. Ugyanúgy kezeld a bőröd, mint az előző héten, de a Beta Hydrox 6%-os peelinget is csak egyszer alkalmazd, a 25.-napon. Este és reggel az alapos tisztítás után, mindig krémezd be bőrödet a Akne Control Fluid faggyúmirigy szabályzóval, vagy ha kissé száraznak érzed a bőröd akkor szerezz be egy Mystic Fruits mélyhidratálót, és az esti krémezést váltsd fel erre a könnyű gyümölcsös mélyhidratálóra.

Így ápold a bőröd Age Attraction termékekkel a 28 napos kúra után:

Ugyanúgy kezeld a bőröd, mint az előző héten, de a Beta Hydroxy 6%-os peelinget, csak ritkán, egy-két hetente egyszer használd és mindig csak esti alkalmazással.

A Wonder Pearls púdert bármikor használhatod. Reggel a lemosást követően egyből felhordhatod, a hozzá való kabuki ecsettel. Esténként soha ne feledd az alapos tisztítást, és mindig krémezd be bőrödet a Mystic Fruits mélyhidratálóval vagy az Akne Control Fluid faggyúmirigy szabályzóval.

Amit a 28 nap alatt érdemes betartanod, a táplálkozásodban is:

 • Igyál napi kb. 2 liter nem cukrozott folyadékot, lehetőleg szénsavmentes, tisztított vizet.
 • Ne egyél csokoládét, vagy magas kakaó és zsírtartalmú élelmiszereket, csipszeket, illetve napraforgómagot, tökmagot.
 • Ha lehet húsokból is a kevésbé zsírosat válaszd.
 • A tejet ajánlott teljesen elhagyni!
 • Fogyassz minden nap olyan zöld keto növényi porokat, amik visszaállítják a bélrendszered mikrobiomját, egyensúlyát és ellensúlyozza szervezeted elsavasodását.
 • Javasolt belsőleg alga készítményeket bevetni a hosszútávú javulás érdekében.
 • . Ezeket a tanácsokat akkor mindenképp érdemes megfogadnod, ha súlyosabb aknés panaszaid vannak, mert ezek is lehetnek a tüneteid kiváltó okai.

Ha megtudod oldani, hogy az otthoni kúrát szívesen kiegészítenéd lézeres akné kezelésekkel is, akkor ezt nagyon javaslom, mert a kezelés eredménye hatékonysága hamarabb látszik és tartósabban szűnik a gyökér ok. Keress minket!

KEZELÉSEK :

  • BÉTA-HYDROXY kezelés
  • FÓKUSZÁLT MEZOTERÁPIA
  • LÉZERES MEZOTERÁPIA
  • CW LASER - Rétegelt hyaluronsavas feltöltés

Ha szeretnél megismerkedni a Meso Laser kezelésekkel bővebben, ide kattintva megteheted: